Около фалосa се въртят много неща в живота – и удоволствия, и притеснения, комплекси, гордост и всякакви истории. Ето  няколко интересни факти за пениса, на които може би досега не сте попадали:

1. В началото всички сме жени

Всеки пенис, докато бебето е все още в утробата, се формира от клитора, след като сексуалните хормони започват да действат и определят пола на детето.

2. Пенисът не е мускул

Противно на разпространеното твърдение, в мъжкия полов орган няма мускули. Поради тази причина той не може да се движи много, когато е в ерекция. Пенисът може да се оприличи с гъба, която се пълни с кръв при сексуална възбуда.

Кръвта се натрупва в две цилиндрични камери, което води до подуването и втвърдяването на органа. Подуването блокира вените, които отвеждат кръвта от него. Когато ерекцията отмине, притокът на кръв към камерите намалява, те се стесняват, позволявайки на кръвта да се оттече по вените.

3. Броя на плувците

В средностатистическата еякулация се съдържат 40 милиона сперматозоиди, но количеството им може да достигне цели 600 милиона, които излизат на белия свят със скорост 45 км/ч!

Четете още:

Защо мъжете обичат аналния секс

4.Размерът на тестисите показва доколко е склонен да изневери

Съдейки по резултатите от наскоро проведено проучване, мъжете с по-големи тестиси често решават да изневерят и да потърсят сексуално удоволствие извън компанията на половинката си.

5. Клъцни-срежи за слава

Когато Лорена Бобит отряза пениса на мъжа си, тя се прочу. В световен мащаб още много други жени побързаха да я последват, като епицентърът на тази странна мода стана Тайланд. До 2000 година в полицията там са били докладвани повече от 100 случая, а се смята, че броят им е бил много по-голям, но жертвите искали да запазят този срам за себе си.

6. Повечето бозайници имат кокал в пениса си. 

Докато при човек пенисът може да бъде сравнен с гъба, която се напълва с кръв по време на възбуда. Въпреки че няма кокал, човешкият член може да се „счупи“ по време на полов акт при едно непохватно и рязко движение.

7. Най-големият пенис в света

Най-големият пенис, измерен някога в света, бил дълъг 34.29 см. Най-малкият естествен член, за който има данни е 1,5 см. Докторите наричат членове с дължина по-малка от 7 см – „микропениси“. Причината: средната вагина е дълбока от 7.5 до 10.16 см.

8. Сексуалната възбуда е неволна.

Дори думите „сексуална възбуда“ могат да причинят мигновена реакция на възбуда в мозъка и гениталиите ви. Тя основно се получава в симпатиковата нервна система, а не в съзнанието. По време на сън мъжкият мозък дава средно по 9 пъти на нощ „нареждания“ за ерекция. И когато мъжете еякулират, командата за това идва от гръбначния стълб, а не от мозъка.

Четете още:

Наръчник на мръсницата

9. Конгестия

Конгестеция  (задръстване) на простатната жлеза е медицински термин за състоянието, в което тестисите и простатата са пълни с прекалено много течност и се усеща дискомфорт. Освен секса, облекчение за това състояние може да се получи и от аспирин, студен душ или мисли за нещо, което ще подейства антисексуално.

Loading