Ако непрекъснато се насилвате да излизате на срещи и откривате, че имате проблеми да срещнете „единствения“, науката е готова да разкрие няколко факти за факторите, които ви правят по-малко привлекателни.

Внимателно прочетохме проучванията и решихме да разкрием 10-те неща, които всеки човек може лесно да избегне от сега нататък.

1. Излъчвате щастие (или не)

Това леко противоречиво проучване е проведено от изследователи от Университета на Британска Колумбия. В него са участвали около 1000 участници. И сега искаме да знаем дали трябва да изглеждаме щастливи или не? Нека разберем. Изглежда, че всичко зависи от това какъв е полът ви. Смята се, че щастието допринася за привлекателността на жените, но не и на мъжете. Установено е, че мъжете са най-привлекателни, когато изглеждат горди.

2. Не се смеете след шеги

Ако приятелите ви са ви измислили симпатичен прякор като „сърдитата лелка“, значи е време за драстична промяна. Никой не обича начумерени сърдитковци. Мъжете и жените потвърждават, че обичат повече хората с чувство за хумор.

Четете още:

Психолози доказват – Успехът зависи от човекът, за когото се омъжим!

3. Царица сте на  празните приказки

Учените казват, че е крайно време да забравим за тази стратегия и да започнем да обсъждаме по-дълбоки теми. Това ще ви помогне да се почувствате по-свързани и заинтересовани един от друг. А това означава, че шансовете ви да се влюбите ще се увеличат.

4. Изглеждате преуморено

Недоспиването не прощава дори на супермоделът Кейт Мос

Вярваме, че знаете какви последствия може да има липсата на сън – зачервени очи, тъмни кръгове под тях, подпухнало лице и бледа кожа. Уф. Не е чудно, че едно шведско проучване показва, че хората, лишени от сън, се считат за по-малко привлекателни. Да не говорим, че изглеждат по-малко здрави и по-уморени. И така, 7–8 часа сън на нощ е това, от което всеки един от нас се нуждае, за да запази привлекателността си.

 5. Мислите, че червеният цвят не ви отива

Ако мислите така, вероятно избягвате да обличате червени дрехи. А червените аксесоари като обувки или вратовръзки не предизвикват никакви емоции в сърцето ви. Червеният цвят е символ на страстна любов, съблазън и приключение. Може би това обяснява резултатите от няколко проучвания, които потвърждават, че мъжете и жените са по-привлечени от тези, които не се страхуват да носят червено. Това не означава, че трябва изцяло да се облечете в червенп, но поне можете да опитате да се обличате по-често в страстния цвят.

6. Не сте скромни

Скромността краси човека не е само израз. Скромните хора са по-привлекателни от арогантните. Така че, внимавайте какво казвате, ако наоколо има човек, когото искате да впечатлите.

7. Правите граматични грешки

Ако искате да плените сърцето на някого, по-добре е да избягвате граматични грешки в съобщенията си. Това заключение откриват Grammarly и eHarmony, които преглеждат 10 000 такива разговора. Представете си, че мъжете, които имат само 2 правописни грешки в профила си, имат 14% по-малко вероятност да получат отговор. Разбирате ли колко малки са шансовете ви, ако в съобщенията ви има 5 или 10 грешки?

8. Вие сте вълк единак

Никой няма да спори с факта, че прекарването на малко време сами може да бъде от полза за здравето и настроението ни. Но ако търсите любов, това е грешна стратегия. Едно изследване открива, че хората изглеждат по-добре, когато прекарват време в група. Специалистите отбелязват, че това се случва, защото мозъкът ни взема всички лица на групата като цяло и ги възприема като средно (и затова хората в групата изглеждат по-красиви, отколкото когато виждаме един човек).

Четете още:

Синдромът „Роуз“

9. Твърде трудни сте за спечелване

Някои жени вярват, че това е магическа стратегия, която ще повиши интереса на мъжете към тях и са сигурни, че ще подобри техния процент за отговор. Но едно изследване показва, че трябва да знаете кога да спрете. Хората са по-склонни да смятат другите за привлекателни, ако нямат проблем да разберат емоциите им. А кои фактори са важни за вас? Споделете други неща, които правят човек по-малко привлекателен в очите ви.

Източник:Dama.bg

Loading