От известно време излизаш с него и смяташ, че си луда по него, но наистина ли трябва да бъдете заедно? Дори и да си лудо влюбена, все още може да имаш някакви съмнения дали двамата сте подходяща двойка.

Представяме 15 сигурни знака, че човекът, с когото се срещаш може да е твоята сродна душа.

Имате сходен възглед за живота

Той е започнал работа веднага след гимназията, а ти си се записала да следваш? Това не е фатално. Защото ценностите ви са сходни. Например, и двамата смятате, че в живота всичко трябва да се постигне самостоятелно, не приемате расизма, живеете здравословно…Колкото повече общи неща имате, толкова по-здрава е основата на вашите отношения.

Доверие

Казваш му неща, които не казваш на никой друг. Това е знак, че му се доверяваш и можеш да се разкриеш пред него.

Плановете ви за живота не си противоречат

Той смята, че първо трябва да си „поживеете”, да опитате от всичко и да обиколите света, а ти усещаш, че биологичният ти часовник тиктака? Едва ли ще сте щастливи, ако не правите компромис с мечтите си. Но компромисите по въпросите, засягащи целите в живота, никога не са от полза нито за партньорите, нито за отношенията им. Убеди се, че представата ви за бъдещето поне горе-долу съвпада. Не е задължително да искате едно и също. Достатъчно е да видиш възможност за съвместяване на желанието ти за три деца с неговото за къща, построена от него.

Взаимно уважение 

Ти го уважаваш и не искаш да променяш същността му. Може да има неща, които да те дразнят в ежедневието му- той настоява да носи любимата си тениска, която ти не понасяш, да яде сладък корнфлейкс за вечеря, да гледа комикси, но ти го приемаш и такъв.

Имате сходно разбиране за парите

Ти абсолютно не приемаш да се харчи повече, отколкото имате, а той смята, че веднъж се живее? По-добре е да имате еднакъв подход към парите, в противен случай разногласията са неизбежни. Споровете за пари са първи признак за това, че бракът се разпада.

Умеете да правите компромиси

Ако имате съществени различия, които ще повлияят на вашето бъдеще заедно – различни религиозни принадлежности, възгледи или други важни битови аспекти, но въпреки това искате да постигнете консенсус и решения, които удовлетворяват и двама ви. Компромисът винаги е правилното решение.

Loading